Gatunek: Bezalkoholowe

Piwa bezalkoholowe jak sama nazwa wskazuje jest to piwo, w którym poziom alkoholu musi być poniżej 0,5%. Piwo bezalkoholowe jest bogate i cenne dla naszego organizmu. Zawiera wiele cennych składników, aminokwasów, a także witamin. Pijąc piwo bezalkoholowe dostarczamy naszemu organizmowi magnez, fosfor czy potas oraz witaminy z grupy B i wiele elektrolitów.

Gatunki piw

Browar

Więcej opcji...
  • Piwo „Mango Ale” Browar Grodzisk

    5,90 
    Czytaj dalej
  • Piwo „Detektyw” Browar Gościszewo

    7,80 
    Czytaj dalej
  • Piwo „APA 0%” Browar Harpagan

    8,40 
    Czytaj dalej
  • Piwo „Game#2” Browar Raduga

    7,90 
    Czytaj dalej
  • Piwo „Game#1” Browar Raduga

    7,90 
    Do koszyka
  • Piwo „CBD Pale Ale 0%” Browar Hemp & Brew

    13,90 
    Do koszyka
  • Piwo „Sour Mango Ale 0%” Browar Cieszyn

    12,80 
    Do koszyka
  • Piwo „Tandem” Browar Sady

    8,00 
    Do koszyka
  • Piwo „Free Gelato” Browar Funky Fluid

    11,70 
    Czytaj dalej
  • Piwo „Frutollo” Browar Nepomucen

    11,30 
    Czytaj dalej
  • Piwo „Free IPA” Browar Inne Beczki

    7,90 
    Do koszyka
  • Piwo „Wolny Duch” Browar Dziki Wschód

    9,90 
    Do koszyka

Więcej informacji o gatunku piwa Bezalkoholowe

Złoty trunek dla każdego

Piwa bezalkoholowe to doskonałe rozwiązanie dla osób nie mogących spożywać alkoholu (kierowcy, kobiety w ciąży czy sportowcy). Poziom alkoholu w piwie bezalkoholowych musi być poniżej 0,5%. Spotyka się piwo z zawartością alkoholu = 0,0%.

Jak robi się piwo bezalkoholowe?

Proces produkcji tego piwa jest bardzo podobny do produkcji piwa tradycyjnego zawierającego większy poziom alkoholu. Niską zawartość alkoholu uzyskuje się dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanych drożdży wpływających na powstawanie mniejszej ilości alkoholu.

Sam proces fermentacji – w przypadku produkcji piwa bezalkoholowego – przerywa się kilkukrotnie, co sprzyja powstawaniu piwa o bardzo niskim poziomie alkoholu.

Inną metodą uzyskiwania niskiej zawartości alkoholu może być proces alkoholizacji lub osmotyczny.

Warto pamiętać, że dobre piwo bezalkoholowe jest bogate i cenne dla naszego organizmu.

Zawiera wiele cennych składników, aminokwasów, a także witamin. Poza tym pijąc piwo bezalkoholowe dostarczamy naszemu organizmowi magnez, fosfor czy potas oraz witaminy z grupy B i wiele elektrolitów.

Coraz większa popularność i dostępność

Piwa bezalkoholowe pojawiły się około 2014 roku w Polsce w odpowiedzi na zapotrzebowanie konsumentów. Z czasem coraz więcej browarów ma w swoim asortymencie tego rodzaju piwa. Od 2018 roku zaczęły się pojawiać różne rodzaje piwa bezalkoholowego takie jak: IPA, AIPA, Sour Ale czy red Ale.

Czy chcesz zgłębić wiedzę o piwach rzemieślniczych?

Zajrzyj na bloga, w którym opisujemy nasze doświadczenia z kraftowymi trunkami, lub wpadnij do nas do sklepu i porozmawiajmy osobiście. Zapraszamy:

Ta strona korzysta z ciasteczek – sprawdź naszą Politykę prywatności. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Czy masz skończone 18 lat?

Strona Kasta Chmielu zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Musisz potwierdzić swoją pełnoletność, fakt, iż zawartość strony nie została Ci narzucona i że chcesz zapoznać się z jej zawartością na własną odpowiedzialność.